Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза в понеделник, че израелският премиер

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза в понеделник, че израелският премиер
Коментари Харесай

Ердоган: Нетаняху ще бъде съден като военнопрестъпник

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сподели в понеделник, че израелският министър председател Бенямин Нетаняху в последна сметка ще бъде съден като военнопрестъпник за продължаващата атака на Израел в линията Газа, като в същото време подлага на критика западните страни, подкрепящи Израел, цитира думите му Ройтерс.

В тирада пред съвещание на комитета на Организацията за ислямско съдействие (ОИС) в Истанбул Ердоган сподели, че западните народи, подкрепящи Израел, му оказват " безусловна поддръжка да убива бебета "  и са съучастници в неговите закононарушения.

" Освен че е военнопрестъпник, Нетаняху, който е Касапинът на Газа сега, ще бъде съден като касапин на Газа, тъкмо както беше съден Милошевич ", сподели Ердоган, имайки поради някогашния югославски президент Слободан Милошевич, който беше съден за геноцид, закононарушения против човечеството и военни закононарушения в арбитражен съд в Хага.

" Онези, които се пробват да подценен гибелта на всички тези почтени хора, употребявайки извинението на Хамас, нямат какво да кажат на човечеството ", добави той, имайки поради западните сили, които съгласно него са " слепи и глухи ".

Ердоган, чиято ръководеща партия има ислямистки корени, сподели, че т. нар. контактна група от мюсюлмански страни, която беше образувана от Организацията " Ислямска конференция " ОИК и Арабската лига предишния месец за осъществяване на договаряния за Газа със западните и други страни, ще продължи полемиките до спиране на боевете в Газа, само че би трябвало да се направи още.

" Трябва безусловно да преценим присъединяване на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида и Международния углавен съд (МНС) в тази рамка ", сподели той, добавяйки, че ядреният боеприпас на Израел не би трябвало да се не помни.

Ердоган, който от дълго време приканва Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да бъде реформиран, с цел да бъде по-приобщаващ, също сподели, че ООН не са издържали теста в Газа и прикани за незабавна промяна, повтаряйки, че петте непрекъснати членове на Съвета за сигурност - Съединените щати, Русия, Китай, Англия и Франция - не съставляват света.

" Искренните старания на генералния секретар (Антонио) Гутериш бяха саботирани от членовете на Съвета за сигурност ", сподели той. " Никой от нас не би трябвало да приема тази система ", добави той.

" Не е допустимо такава конструкция да донесе мир или вяра на човечеството., " приключи той.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР